Hem Betongbruden Betongbruden och bilbesiktningen

Betongbruden och bilbesiktningen

Foto: Åsa Karlström.

BetongbrudenVeckan började med att jag och två kollegor åkte och tvättade min och ena kollegans bil. Dagen efter skulle jag på service av påbyggnationen (det som gör lastbilen till en betongbil) och det ligger i Tumba där jag bor så vi parkerade lastbilen i Tumba och kollegan skjutsade hem mig.

Min personbil fick stå kvar på fabriken i Hammarby. På morgonen blev det tre kilometers promenad ner till fabriken, riktigt uppiggande klockan sex på morgonen. Hade dock bara sovit fyra timmar så jag var inte så sugen på motion just då. Åkte till verkstaden och blev insläppt efter en stund. De servade medan jag bytte lampor i ett bakljus som hade slocknat.

Det hjälpte dock inte så jag utgick ifrån att hela lamphuset behövde bytas. Passade även på att provsitta och fick även köra en av våra nya Scaniabilar som står på verkstaden för att få sina påbyggnationer.

Efter att jag var klar på verkstaden ringde jag chefen för att kolla vad som gällde för dagen, jag hoppades innerligt att jag inte skulle behöva åka och jobba för jag var bra trött. Tyvärr meddelade chefen att en bil hade en trasig backkamera och att jag nog behövde ersätta den. Jag åkte hem och hämtade arbetskläder och började åka mot fabriken medan chefen undersökte om jag verkligen behövde rycka in.

Till slut löste det sig ändå, skönt! Då åker jag och parkerar tänkte jag. Då ringer chefen igen och tänker att det vore bra om jag kunde besiktiga bilen, den ska in på måndag och det är ju dumt att behöva åka från jobbet för en sådan sak. Då var det bara problemet med de icke fungerande lamporna.

Eftersom jag var i Tumba och ledig besiktningstid fanns i Nynäshamn så stannade jag på ett tankställe och satte igång att felsöka lamporna. Jag lyckades inte komma fram till mycket mer än att det verkade trasigt på riktigt så då bestämdes det att jag skulle åka till en firma i Årsta och hämta ett nytt lamphus, byta det och sedan åka och besiktiga.

Jag som fortfarande var trött och dessutom inte på så bra humör passade på att mellanlanda på en lunchrestaurang och stärkte mig med lite raggmunk och fläsk. Friskvård för själen!

Medan jag åkte mot Årsta visade det sig att det var Arlanda som gällde för besiktning, på eftermiddagen och därmed som gjort för köer och min trötta hjärna suckade. Jag hade verkligen ingen lust att åka dit men då kom vi på att vi hade ju en kollega som inte hade något jobb den dagen. Han fick komma till fabriken i Hammarby och så bytte vi lamphuset och sedan åkte jag och tog min andra vaccindos medan han åkte och besiktigade.

Bilen gick igenom med bara ett påpekande om en urtvättad registreringsskylt men den fick vi ansvar för att byta och behövde inte komma tillbaka. Rörig dag slutade bra, skönt att få både service och besiktning avklarat.

Åsa ”Betongbruden” Karlström