Hem Årets Betongentreprenör 2018 – nominerade

Årets Betongentreprenör 2018 – nominerade

Har under året aktivt bidragit till att ett speciellt projekt fått ett utmärkt betongutförande, estetiskt och funktionellt eller på annat sätt bidragit till gjutteknikens utveckling.
Nomineringsjury: Akin Barin, Swerock, Mathias Ullgren, Betongindustri och Thomas Widehag, NCC.
Sponsor: Swerock.


Marcus Fornborn, Betongdesign

Marcus började jobba i betongbranschen redan som 18-åring. Efter elva år med stora tunga gjutningar och mycket övertid ville sambon ha en bänkskiva i betong och där började resan med egna företaget Svensk Betongdesign som idag har sju anställda.

Exempel på projekt är restaurang Usine på Södermalm i Stockholm och mönstrad markbetong, 3 000 kvadratmeter, på terminal 2 på Arlanda.

 

 


Jesper Brolin, Från Stan

Jesper Brolin kom till Från Stan år 2002 och har varit en klippa genom åren. Han har nu avancerat till platschef och är även minoritetsdelägare.

En superkille som löser allt som rör betong, form och armering.

 

 

 


Peter Björkdahl, Peab

Har varit med om många olika spännande projekt med gott resultat bland andra Tomteboda tunnel, vägbro över spåren vid Ulriksdal, grundarbete till kontorsbyggnaden Pelaren 1 i Johanneshov. Han jobbar just nu på ett kajprojekt vid Kvarnholmen.

Han är väldigt noggrann med arbetsmiljö och mycket omtyckt av sina medarbetare. Han har jobbat en hel del med självkompakterandebetong.