Hem Årets Ung&Tung 2018 – nominerade

Årets Ung&Tung 2018 – nominerade

Person under 30 år som på ett tungt sätt bidragit till att utveckla branschen.
Nomineringsjury: Tove Lindblad, Trimble, Jennifer Baser, Betongindustri, Michelle Trochez, Tengbom.
Sponsor: Prefabsystem.


Dennis SchakelTyréns
En lysande stjärna på brohimlen. Han är en hjälpsam och glad kollega som sprider en behaglig stämning omkring sig. Trots hans ringa ålder på 29 år och sex år i branschen, upplevs han redan som en erfaren broingenjör. Han tvekar aldrig på att hjälpa till, trots att beläggningen redan är full med råge.

Dennis har haft en drivande roll i Tyréns utvecklingsarbete tillsammans med Strängbetong för att utveckla deras brosystem med prefabricerade balkar, vilket ökar möjligheter för prefabbroar på den svenska marknaden. Detta arbete fortsätter nu i verkliga projekt. Dessutom arbetar han med projektering och konstruktionsberäkningar av Tunnelbanan Akalla-Barkaby parallellt som han bl.a. har varit teknikansvarig och tagit fram Förfrågningsunderlag för Lommabanan. Han har också hunnit med att dimensionera och framställa arbetshandlingar för två stycken spännarmerade broar i Köpenhamnsregionen. Han leder uppdrag åt sig själv samt mindre grupper.

Med sina rötter och utbildning i Nederländerna besitter han också stor kompetens av dimensionering i nya material såsom Fiber komposit (FRP) broar samt höghållfast betong (C150). Han har stöttat Malmö stad i granskning och anpassning mot svenska regelverk när de fört in fiberkomposit på den svenska marknaden.

Dennis är helt säkert framtidens broingenjör. Med sitt mycket behagliga sätt och driv, löser han alla typer av utmaningar. Han har förmågan att såväl vara social och affärsmässig, som att dimensionera, analysera och projektera komplexa konstruktioner. Han förstår vikten av gestaltning och är lyhörd på kundens önskemål. Som ingenjör sticker han ut med sin nyfikenhet och kompetens att kunna tänka utanför boxen och tittar gärna på nya alternativa lösningar för att lösa gårdagens och dagens utmaningar.Zjikar Abdullah
, Sweco
Kunnig och driftig konstruktör med bra blick för helheten. Ser alternativa lösningar och har förmåga att genomföra dem. Fungerar som teknikansvarig i ett flertal uppdrag och har även börjat bekanta sig med rollen som uppdragsledare om än som biträdande.

Som person är Zjikar social, nyfiken och bestämd vad gäller uppdragen och hennes åtaganden i dessa. Hon kan uppfattas som tuff, men på ett positivt sätt, en framåt ingenjör med andra ord.

Exempel på projekt: FSE613 Akalla Bergtunnlar, Årstastråket etapp 2, Nya Slussen i Stockholm, Kv. Fredriksdal, Timglashuset, i Hammarby sjöstad och S:t Görans Sjukhus i Stockholm.

 


Sebastian Andersson, Kynningsrud Prefab
Sebastian började på Kynningsrud redan som 15-åring med sommarjobb i fabriken. Efter studierna kom han tillbaka till företaget som projektledare.Han leder idag projekt på ett mycket metodiskt och professionellt sätt trots sin unga ålder på endast 26 år. Ett av hans nuvarande projekt som han driver med fullständig kontroll är Kungälvs sjukhus, ett av Kynningsruds största genom tiderna.

Sebastian är drivande med en stor portion engagemang och där hans entusiasm smittar av sig på omgivningen. Han är positivt inställd, hjälper gärna till samt har en professionell inställning internt och externt med ett tydligt kundfokus. Har ett ekonomiskt sinnelag och levererar med styrka trygghet och precision.

Samtidigt är han mycket ödmjuk och prestigelös i sin roll och en god kollega.

Övriga projekt Sebastian varit/är delaktig i de senaste åren är bland annat Finspångs vårdcentrum, Hedin bil Akalla samt Fas 1 – Skövde Sjukhus.