Hem Betonggalan Nominera!

Nominera!

Betonggalan

Den 21 november firar Betonggalan tio år och vi håller till på Waterfront i Stockholm med temat ”Concrete Future”. Redan nu är det dags att föreslå nomineringar till årets Roger i våra åtta kategorier.

Senast den 1 april 2019 måste ditt förslag vara inlämnat. Mejla till roger@betong.se. Nytt för i år är att samtliga nominerade presenterar sig för juryn den 12 september. Därefter utser respektive jury vinnaren.

Nedan följer kategorier och riktlinjer för nomineringar:

Årets Betongforskare
Sponsor: Sika
Jury: Betongföreningens forskningsråd

Kriterier: I första hand ansvarig för viktig forskning det senaste året. I andra hand vägs även tidigare forskningsinsatser in.

Årets Betongarkitekt
Sponsor: Pigmentec
Jury: Tobias Nissen
, Vera arkitekter, Åsa Kallstenius, Kod arkitekter, och Ulf Mangefors, BSK.
Kriterier: Årets arkitekt som visat på betongen i arkitekturen. Utgångspunkt för bedömningen ska vara genomförda och färdigställda byggprojekt under senaste året (med viss tolerans tidsmässigt) där betong väsentligen bidragit till god arkitektur.

Årets Betongkonstruktör
Sponsor: Linotol
Jury: Anna Jacobson
, Tyréns, Johan Lindersson, WSP, Thomas Nord, Sweco
Kriterier: Har under året varit konstruktionsansvarig för ett projekt där avancerade konstruktionslösningar i betong varit mest adekvata eller gjort stora insatser för betongkonstruktionens utveckling.

Årets Betongentreprenör
Sponsor: Swerock
Jury: Akin Barin
, Swerock, Jonas Davidsson, Thomas Betong, Mathias Ullgren, Betongindustri
Kriterier: Har under året aktivt bidragit till att ett speciellt projekt fått ett utmärkt betongutförande, estetiskt och funktionellt eller på annat sätt bidragit till gjutteknikens utveckling.

Årets Montageledare
Sponsor: Bemix
Jury: Henrik Nilsson
, Strängbetong, Geir Skotnes, Kynningsrud Prefab och Mikael Wiksten, Skandinaviska Byggelement.
Kriterier: Har under året aktivt bidragit till att ett speciellt projekt har lyckats utmärkt med prefabricerade betonglösningar.

Ung&Tung
Sponsor: Prefabsystem
Jury: Tove Lindblad,
Trimble, Jennifer Baser,Betongindustri, och Michelle Trochez, Tengbom
Kriterier: Person under 30 år som på ett tungt sätt bidragit till att utveckla branschen.

Årets Jämställdhetspris
Sponsor: Betongindustri
Jury: Boel Hellman
, 3XN, Cecilia Holmström, Tengbom, och Karin Comstedt-Webb, Cementa.
Kriterier: Tidskriften Betongs jämställdhetspris delas ut till företag, projekt eller person som genomfört viktiga insatser som främjar jämställdhet. Jämställdhet handlar om jämlikhet mellan kvinnor och män som ska ha samma möjlighet att forma samhället och sina egna liv. Området omfattar bland annat frågor som makt, inflytande, ekonomi, hälsa, utbildning, arbete och fysisk såväl som psykisk integritet.

Årets Miljöpris
Sponsor: BASF
Jury: Kajsa Byfors
, Svensk Betong, Anna Graaf, White, Maria Brogren, WSP, och Karolina Brick, Riksbyggen
Kriterier: Person, företag eller institution som under året aktivt bidragit till miljöförbättrande åtgärder eller kunskaper som inspirerar till miljöförbättring där betong varit en viktig del.