Hem Betonggalan Nominerade 2016 Marco Andersson, WSP

Marco Andersson, WSP

777marcoandersson
Marco Andersson, WSP, är en av tre nominerade till Betonggalans pris Årets Betongkonstruktör. Priset som heter Roger delas ut på Betonggalan den 10 november på Berns i Stockholm.

Juryn har bestått av Anna Jacobson, Tyréns (Årets Betongkonstruktör 2013), Johan Hofstedt, Elu, och Johan Langemark, Ramböll. Motivering lyder:

”Marco är nominerad till Betongpriset Årets betongkonstruktör för att han på ett engagerat och nytänkande sätt arbetar med utvärdering, underhåll och reparation av betongbroar. Huvudmålet är alltid att lyckas förlänga livslängden på befintliga betongkonstruktioner och därmed spara in miljontals kronor för samhället.

Marco Andersson är gruppchef broförvaltning på WSP och har 14 års erfarenhet av brobyggnadsbranschen. Hos tidigare arbetsgivare har Marco bland annat agerat som uppdragsledare för ett flertal reparationsobjekt för broar längs med Essingeleden i Stockholm och även varit teknikstöd byggnadsverk i komplexa totalentreprenader för väg- och järnvägsprojekt över hela Sverige. Marco har även ett förflutet på Trafikverket där han agerat som broteknikstöd på dåvarande Vägverket Region Stockholm.

I sin roll som konstruktör och uppdragsledare i såväl små som stora uppdrag bidrar han till värdefulla kunskaper och ett stort engagemang för såväl uppdragen i sig och för utvecklingen inom broteknik.

Citat från en kollega till Marco: ”Betong borde döpas om till Marcotong”.”