Hem Betonggalan Nominerade 2017 Årets Kulturpris – Nominerade

Årets Kulturpris – Nominerade

Till Årets Kulturpris nomineras person som erkännande för särskilt värdefulla insatser inom litteratur, konst, konsthantverk, design, musik, sång, teater, film, dans, fotokonst, bildningsverksamhet, social hållbarhet och kulturminnesvård där betong som material, konstruktion, teknik eller som bransch uppmärksammats på ett kreativt, spännande eller tankeväckande sätt. Kulturpriset kan på speciella villkor även tilldelas grupp, organisation, förening och dylikt. Nominerad till kulturpriset ska vara bosatt i Sverige. Nomineringsjury: Johan Silfwerbrand, KTH, Carina Tyskbo och Roger Andersson, Tidskriften Betong.

Matilda Petersson

För Matilda är målning ett hantverk som görs för hand. I Vallastaden i Linköping har hon med sina händer gett betongen liv i Hökerum Byggs lägenheter. På sin hemsida skriver hon: ”We love concrete”, det märks.

Läs mer om Matilda Petersson (länk). 

Susanna Zacke & Sania Hedengren

Susanna och Sania har med sina inspirerande böcker spätt på självgjutartrenden inom betong. Facebookgruppen Betong – en gjuten hobby har just nu kultstatus med sina 29 932 medlemmar.

Läs mer om Sania Hedengren (länk). 

Sven Olof Ahlberg

För att han visar ett helhjärtat intresse för att bevara betongen. Engagerad och kunnig bebyggelseantikvarie som frikostigt delar med sig av sin kunskap. Gav ut boken ”Bevara betongen” år 2012.

Läs mer om Sven Olof Ahlberg (länk).