Hem Cocrete Future 2020

Cocrete Future 2020

Concrete Future

Betongbranschens framtidsdag Concrete Future fick förra året ett osannolikt högt betyg. Hela 96 procent gav oss något av de två högsta betygen och 36 procent gav oss toppbetyget fem. I år har vi ett minst lika bra program med ämnen som 3D, AI och recycling.

Bakom Concrete Future står Tidskriften Betong och syftet är att berätta hur samhällsbyggnadsbranschen ser ut i framtiden. Vi varvar externa föreläsare med eget material.

Tid: Framflyttad. Nytt datum bestäms senare på grund av coronaviruset.
Plats: Teaterskeppet, Skeppsbrokajen 104, Stockholm.
Kostnad: 3900 kr exkl moms (inkl. middag och enklare lunch) eller 3300 kr exkl moms (utan middag).
Övrigt: Teaterskeppet lämnar kajen och tar en sväng ut i Stockholmsnatten under middagen. Tid till sjöss blir 19.00-22.00.
Teaterskeppet har en 2-stjärnig KRAV-certifiering (av 3 möjliga) vilket innebär att minst 50 procent av inköpen är ekologiska eller KRAV-märkta.
De är även certifierade enligt Clean Shipping Index med 5 stjärnor av 5 möjliga.

Anmäl dig direkt på concretefuture.se  >>

Program:
12.00 Incheckning och enklare lunch

Malin Löfsjögård.

13.00 Svensk Betong 10 år!
Nu är det tio år sen Svenska Fabriksbetongföreningen och Betongvaruindustrin slogs samman till Svensk Betong. Vad har varit de stora vinsterna? Utmaningarna? Och hur rustar Svensk Betong för framtiden?
Malin Löfsjögård, vd, Svensk Betong

13.15 Concrete Future Framtid
Vilka är betongindustrins stora utmaningar? Hur kan branschorganisationen Svensk Betong svara upp mot dem och behovet av en samlad branschröst? En panel från branschen diskuterar de stora framtidsfrågorna.

Karin Ahlzén.

13.30 Social hållbarhet redan i markanvisningen
Skärholmen i Stockholm ska bli en plats dit man flyttar. Det ska projektet ”Fokus Skärholmen” bidra till. Förutom 6 300 nya bostäder ska den sociala hållbarheten få en skjuts framåt bland annat genom att den prioriteras redan i markanvisningen. Sju fokusområden har valts ut och de som påvisar de bästa lösningarna tilldelas mark. Genialt!
Karin Ahlzén, projektchef, Fokus Skärholmen.

13.55 Concrete Future Hållbarhet
En panel från branschen diskuterar.

Levent Pfitzner.

14.10 Dyk in i 3D- världen – den ultimata digitala transformationen!
I ett ständigt föränderligt marknadsföringslandskap gäller det att engagera. Hur ska betongbranschen navigera in i framtiden med visuell kommunikation för 3D. Levent Pfitzner på Cadesign har mer än 25 års erfarenhet av digitala fotorealistiska bilder, film, animering, VR och AR och här ger han oss gott om inspiration baserat på avancerat Computer Generated Imagery.
Levent Pfitzner, landsansvarig, Cadesign

14.30 Paus

Carmen Wargborn.

15.00 Spring som en krokodil
Med kommunikationskonceptet ”Engineering for life” och springappen Shaperunner har Ramboll vunnit flera priser, men viktigast av allt har de nått flera uppsatta affärsmål. Hur kan en app, där man kan springa i olika mönster i olika städer, stärka ett varumärke? Här kan betongbranschen hämta inspiration.
Carmen Wargborn, Brand Experience Manager Sweden, Ramboll

15.20
Concrete Future Marknad
En panel från branschen diskuterar.

Ola Jonsson.

15.30 Arkitektens syn på byggmaterial
Hur är det att bygga flervåningshus i trä? Går det att jämföra med betong? Ja, om man har provat båda metoderna. Det har Ola Jonsson, arkitekt på C.F. Møller, som blev utsedd till Årets Betongarkitekt 2016 för Alviks Torn i Stockholm. Han har även ritat Tall Timber Building i Västerås, Sveriges högsta bostadshus med trästomme. Här delger han oss sina erfarenheter.
Ola Jonsson, arkitekt, C.F. Møller

 

Amanda Borneke.

16.00 När man brinner för hållbarhet
Amanda Borneke, CS riv & Håltagning, har blivit en av de starkaste rösterna inom hållbarhet. Här berättar hon hur man lyckas tända gnistan för en hel bransch. Hur får vi människor att brinna för något de struntar i? Hon gör även en trendspaning där hon berättar hur hållbarheten kommer förändra vårt sätt att göra affärer och hur ser framtidens företag måste se ut. Amanda Borneke vann Årets Miljöpris på Betonggalan 2019.
Amanda Borneke, KMA-ledare på CS riv & Håltagning, tidigare hållbarhetscoach på Nordic Choice Hotels och White Guide.

16.30 Paus

Ali Leylani.

17.00 Artificiell Intelligens – och algoritmisk dominans
AI och datadrivna algoritmer kommer snart att genomsyra allas våra liv och även sätt att leva. Den nya digitala eran kommer med stora förhoppningar och möjligheter att förbättra vårt levnadssätt, bidra till vår vetenskapliga förståelse, öka produktiviteten och ett hopp on en livsupplevelse likt inget tidigare. Men vilka är riskerna? På vilka sätt har de redan uppenbarat sig? Hur säkerställer vi att algoritmerna gör de vi ämnar att de ska göra?
Ali Leylani, Artificial Intelligence Specialist, Atea

Stefan Stigendal.

17.15 När robotar blir konstruktörer och jurister!
På Ramboll har man redan börjat använda AI, artificiell intelligens, när man riskbedömer förfrågningsunderlag och även vid utsättningar i konstruktionsritningar. Även när det gäller vägunderhållsanalyser tar man hjälp av AI.
Stefan Stigendal, Buisness Development, Ramboll

17.45 Concrete Future Innovation
En panel från branschen diskuterar.

Mattias Goldmann.

18.00 Hållbarhet -en trendspaning!
Mattias Goldmann är utsedd till Mäktigast i Hållbarhetssverige, dubbad till riddare av franska regeringen för sitt klimatarbete och tidigare Årets Framtidspolitiker. Han är nu hållbarhetschef på Sweco. Här berättar han hur han tror att betongbranschens kunder och samarbetspartner kommer jobba med hållbarhet i framtiden. Och betongbranschen måste anpassa sig.
Mattias Goldmann, hållbarhetschef, Sweco

18.30 Middag med massor av kontakter

Partner:

 

 

 

Utställare: