Hem

Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

SMASCO19

10 december, 2019 - 12 februari, 2020

smasco

Den första internationella konferensen om smarta material för hållbara byggprojekt hålls på Luleå Tekniska Universitet den 10-12 december.

Syftet med SMASCO19 är att rikta en strålkastare på den aktuella utvecklingen av smarta byggnadsmaterial och hur man utnyttjar och maximerar deras positiva påverkan på hållbarheten. Konferensen bjuder in till diskussioner och nätverkande för akademi och industri.

Tredagarskonferensen har delats upp i tre huvudsakliga vetenskapliga tematiska block:

1. Hållbara byggnadsmaterial
2. Ren produktionsteknologi inom byggbranschen
3. Smarta byggnadsmaterial

Hållbara byggnadsmaterial-blocket fokuserar på material baserade på ekologiskt Portlandcement som innehåller olika typer och mängder av sekundära cementmaterial, alkaliaktiverade cementbindemedel, aktiverat och bearbetat gruvavfall, leror etc.

Ren produktionsteknologi-blocket täcker nya produktionsteknologier, vilket möjliggör produktion av byggnadsmaterial med mycket lågt eller till och med neutralt CO2-avtryck, t.ex. mekaniskkemiska aktiveringsprocesser, användning av alternativa energiresurser för Portland cementproduktion etc.

Smart byggmaterialsession-blocket behandlar en mängd ämnen relaterade till smarta material inom byggsektorn. Koncept som inkluderar självövervakning eller självläkning utvecklas för byggnadsmaterial genom att härma fenomen som förekommer i t.ex. metaller, polymerer eller bioorganismer.

Konferensen samlar en bred publik av forskare, ingenjörer och yrkesverksamma som är intresserade av att utföra forskning om smarta och hållbara material för byggsektorns applikationer.

Detaljer

Börjar:
10 december, 2019
Slutar:
februari 12
Webbplats:
https://www.ltu.se/research/subjects/Byggmaterial/Konferenser/SMASCO?l=en

Plats

Luleå Tekniska Universitet
Luleå, Luleå 971 87 + Google Map
Webbplats:
http://www.ltu.se