Hem Nominerade 2019 Årets Betongentreprenör 2019

Årets Betongentreprenör 2019

Har under året aktivt bidragit till att ett speciellt projekt fått ett utmärkt betongutförande, estetiskt och funktionellt eller på annat sätt bidragit till gjutteknikens utveckling.

Jury: Akin Barin, Swerock, Mathias Ullgren, Betongindustri och Jonas Davidsson, Thomas Betong.

Sponsor: Swerock

Ulf Brolin, NCC
För hans insatser med Nya Vattentornet i Helsingborg. Ulf har genom sitt gedigna arbete skapat förutsättningarna för ett nytt landmärke i nordvästra Skåne.

Genom stor yrkesskicklighet har Ulf förvaltat och utvecklat byggmaterialet betong och sättet man hanterar platsgjutna konstruktioner.

Den arkitektoniska utformningen har bidragit till utmaningar, något Ulf har vänt till framgång. Där den råa betongytan får skina.

Så summerat vi nominerar Ulf Brolin NCC för Nya Vattentornet i Helsingborg ett platsgjutet projekt på ca 15 000 kbm betong och med över 400 pumpuppställningar till årets betongentreprenör.

Magnus Rönnbom
Magnus Rönnbom.

 

Magnus Rönnbom, Svensk Armering och Betong

Företaget verkar i Göteborg och Varberg med omnejd och startades 2007 med ambitionen att bli den bästa betongentreprenören på marknaden. Man har efter många års hårt arbete och med ledord som perfektion och kvalité samt mantrat ”det finns inga genvägar” lyckats nå sina mål att tillgodose sina kunders krav.

Svensk Armering och Betongbyggens tillhandahåller ett koncept med betongstomme inklusive smide för en snabbare och mer pris effektivt sätt att bygga på.

Med deras koncept klarar de även att bygga konstruktioner som har en livslängd L100 med mycket enkla medel.

Under de senast åren har man gjort projekt så som Mölndals Bro, Vilt bro Viared, Kolla Parkstad, Brf Umbra.

Mikael Johansson
Mikael Johansson.

Mikael Johansson, Peab
Han har varit med om många olika spännande projekt med gott resultat bland annat Tomtebodatunneln, vägbro över spåren vid Ulriksdal, grundarbete till kontorsbyggnaden Pelaren 1 i Johanneshov. Han jobbar just nu på ett kajprojekt vid Kvarnholmen.

Han är väldigt noggrann med arbetsmiljö och mycket omtyckt av sina medarbetare. Han har jobbat en hel del med självkompakterande betong.